Produkter
DESIGNER
|
Charles & Ray Eames

Charles & Ray Eames

Charles Ormond Eames, Jr (1907-1978) og Bernice Alexandra "Ray" (née Kaiser) Eames (1912-1988) var amerikanske designere, som jobbet i og gjorde store bidrag til moderne arkitektur og møbler. De har også jobbet innen industri-og grafisk design, kunst og film.

I 1950 fortsatte de Eames sitt arbeid i arkitektur og moderne møbeldesign. Som med sine tidligere støpt kryssfiner arbeid, pioner de Eames teknologier, for eksempel glassfiber og plast harpiks stoler, og det netting stoler designet for Herman Miller.

Fra starten har Eames møbler vanligvis blitt oppført som av Charles Eames. I 1948 og 1952 Herman Miller bundet kataloger, er bare Charles 'navn oppført, men det har blitt klart at Ray var dypt involvert og bør betraktes som en likeverdig partner.

På tidspunktet for Charles død ble de jobber med det som ble deres siste produksjon, Eames Sofa, som gikk i produksjon i 1984.

Den Eameses også unnfanget og utviklet en rekke utstillinger. Den første av disse, Mathematica: var en verden av tall ... og utover (1961), sponset av IBM, og er den eneste av sine utstillinger fortsatt bevart Mathematica Utstillingen er fortsatt betraktet som en modell for vitenskapelig popularisering.

Mer produkter av
Charles & Ray Eames