Produkter
DESIGNER
|
Andreas Engesvik

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik er en av Norges mest fremtredende designere, og har spilt en stor rolle i å skape moderne skandinavisk design til det internasjonale markedet og etablere det omdømme det har i dag.

Etter å ha studert kunsthistorie (ved Universitetet i Bergen Norge) og fullført en MA i design (ved Nasjonalskolen for kunst og design) fortsatte han med å starte firmaet Norway Says i 2000.
I dag er mange av produktene og møblene fra denne tiden blitt samtidsklassikere.

Engesvik har siden 2010 hatt suksess med eget studio Andreas Engesvik Oslo, med fokus på langsiktige samarbeid med internasjonale merker som Iittala, Muuto, FontanaArte, Asplund og Fogia. Studioet fungerer i en rekke designfelt, alt fra møbler og servise til industrielt design; blant de nyere prosjekter i studioene finner du så forskjellige prosjekter som en tannbørste til Hay og en lenestol til svensk produsent Fogia. Ved siden av designpraksis har Engesvik vært dedikert til å fremme norsk design, samt å undervise og støtte yngre design talenter, slik at de kan nå ut internasjonalt. I 2012 ble Engesvik utnevnt som gjesteprofessor ved Høgskolen i Kunst, Håndverk og Design (Konstfack) i Stockholm.

Mer produkter av
Andreas Engesvik
Arbour sofa
Arbour sofa
Tiki sofa
Tiki sofa