Produkter

Om oss

Møbelgalleriet

-       En nytenkende tradisjonsbærer

Møbelgalleriet er en frittstående, familieeid bedrift, etablert i 1986.

Butikken er en av Norges mest spennende møbelforretninger og har et godt renomme også utenfor landets grenser.  

Møbelgalleriet har en klar skandinavisk profil og tilbyr møbler, senger, tepper og belysning fra ledende produsenter i Europa. Vi legger vekten på moderne klassikere tegnet av internasjonalt anerkjente arkitekter og designere. Et felles kjennetegn for disse er tidløst design, god funksjon og høy kvalitet.

For å leve livet slik du ønsker, er det viktig å skape omgivelser og miljø som gjenspeiler noe av deg selv og din stil. Rommenes innredning skal gi deg en god følelse og en atmosfære som følger drømmer og forventninger. Møbler og belysning skal berike tilværelsen, både i hjemmet og på arbeidsplassen. Vi gir deg inspirasjon til fornyelse og en bedre hverdag.

Våre interiørkonsulenter er klare til å hjelpe deg, se Tjenester.

Øvre Holmegate 1 (1986-2003)

Etter at varemagasinet J.F. Marnburg as ble avviklet i 1985 stod Sven Aarrestad uten jobb. Han så nå muligheten for å starte noe selv og jakten på et egnet lokale begynte. Valget falt på et gammelt sjøhus ved siden av Hotel Victoria og ideen om Møbelgalleriet på Skagen var født.

Hans kone, Gøril kunne bidra med startkapital mens Sven hadde den nødvendige kompetanse. Denne var opparbeidet gjennom et langt yrkesliv som møbelprodusent (Kos møbler) og som salgsdisponent i nevnte varemagasin gjennom 26 år.

Den 20.september 1986 åpnet butikken døren i Skibshandler Berentsens gamle sjøhus i Øvre Holmegate 1.

I Stavanger Aftenblad samme dag kunne man se et bilde av Sven som fortalte at gamle lokaler og moderne møbler var en fin kombinasjon. Det skulle vise seg å være helt rett.

Sven var på dette tidspunkt 64 år og i en alder der mange går av med pensjon. Med ungdommelig pågangsmot tok han sammen med sin kone Gøril fatt på den formidable oppgaven det er å bygge opp en egen forretning.

I et intervju i Stavanger Aftenblad etter åpningen sa han:

«Jeg har valgt å satse på skandinavisk design. Det er ikke statusmøbler, men hva jeg vil kalle generasjonsmøbler. Noen vil si moderne klassikere, for mange av disse møblene ble designet i 40 og 50 årene. Selv holder jeg fast ved uttrykket generasjonsmøbler. De er ikke så kostbare, for husk det er møbler som skal vare. De er så gjennomarbeidet i formen at de kan leve etter oss og bli satt pris på av neste generasjon. Det er noe jeg er svært opptatt av. Jeg synes det ville være en skam om vi bare skulle satse på bruk og kast og bytte til nytt etter ti år

Dette er noe vi også i dag kan stille oss bak. Mange av produktene som stod i butikken på åpningsdagen i 1986 er fortsatt her og kommer sannsynligvis til å være det i enda mange år. Det skyldes at de tåler øyets slitasje og har en kvalitet som gjør at de varer lenge.

1 2002 fikk Gøril og Sven en høyt verdsatt anerkjennelse for sitt arbeid med Møbelgalleriet. Forretningen, ble av leverandører, kåret til en av Skandinavias fem beste møbelbutikker.

Løkkeveien 99 (2003-2021)

Lokalene i Øvre Holmegate 1 var fordelt over fire plan, sjarmerende, men upraktiske med mange trapper og etter hvert ble lokalene også for små. Man ønsket seg mer plass og alt på et gulv.

Etter litt leting falt øynene på et spennende lokale på Vestre platå, ved siden av Shell stasjonen på Løkkeveien. Lokalet var på godt 1000 kvm med tilhørende lager (400 kvm) vegg i vegg.

Den ikoniske bilpaviljongen til Thorleif Sunde as, tegnet av arkitekt Helland på 50-tallet, hadde stått tom i mange år. Flere var interessert i å bruke bygget, men det var til slutt 81 år gamle Sven som trakk det lengste strået.

 

Løkkeveien 99 (2003-2021)

Lokalene i Øvre Holmegate 1 var fordelt over fire plan, sjarmerende, men upraktiske med mange trapper og etter hvert ble lokalene også for små. Man ønsket seg mer plass og alt på et gulv.

Etter litt leting falt øynene på et spennende lokale på Vestre platå, ved siden av Shell stasjonen på Løkkeveien. Lokalet var på godt 1000 kvm med tilhørende lager (400 kvm) vegg i vegg.

Den ikoniske bilpaviljongen til Thorleif Sunde as, tegnet av arkitekt Helland på 50-tallet, hadde stått tom i mange år. Flere var interessert i å bruke bygget, men det var til slutt 81 år gamle Sven som trakk det lengste strået.

I desember 2003, etter omfattende oppussing, kunne butikken ønske velkommen i et av Stavangers mest særpregede bygg.

Her i den tidligere bilhallen ble grunnlaget lagt for videre drift.

Til åpningen mottok Sven følgende melding fra Danmarks ambassadørtil Norge, Sten Lilholt:

”Ambassaden er opmærksom på den store og mangeårige indsats De gennem Møbelgalleriet har gjort for danskedesignmøbler i Stavangerområdet og jeg vil hermed gerne ønske Dem og Deres medarbeidere held og lykke videre med den nye forretning.”

Flyttingen skapte ny vekst og salget økte jevnt og trutt. Parkeringsforholdene var gode og stadig nye kunder fant veien til Møbelgalleriet de neste årene.

I 26 år var Sven i butikken. Han var fagmannen som ivret når du spurte og som lærte sine kunder at riktige møbler kan gi en hyggeligere samværsform. Da han fylte 90 år i 2012 kunne han se tilbake på en vellykket oppbygging av en forretning med klar profil og en god posisjon i markedet.

Etter at Gøril og Sven begge døde i 2014 overtok Annemette Oftedal Ernst og Per Oftedal Ernst stafettpinnen fra sin mor og stefar. Annemette hadde arbeidet i butikken siden starten og Per hadde også vært med i en femårsperiode på 90-tallet. Søskenparet videreførte tradisjon og tankemåten Møbelgalleriet var bygget opp på, med skandinavisk design, håndverk og kvalitet samt god service i høysetet.

Butikkens daglige leder siste 25 år, Terje Johnsen, har sammen med stabile og dyktige medarbeidere også vært en viktig forutsetning for at Møbelgalleriet fortsatt er en av Norges fremste møbelforretninger.

 

Utenriksterminalen,Nedre Strandgate 89 (fra 2021)

I 2018 kom de første varsler om at det var planlagt bygging av et større leilighetskompleks på begge sider av Møbelgalleriet lokaler. I tillegg skulle selve bilhallen bygges om.

Da den endelige beslutningen om realisering av prosjektet Bykronen kom i 2020 besluttet Møbelgalleriet å se seg om etter et nytt lokale. Å drive butikk i et anleggsområde over mange år ville blitt svært vanskelig.

Etter å ha vurdert flere alternativer falt valget på et annet ikonisk bygg i Stavanger sentrum, den tidligere Utenriksterminalen på Strandkaien. Bygget, tegnet av Louis Kloster, huset nå Stavanger kulturskoles danseundervisning i 1.etasje mens 2.etasje mer eller mindre hadde stått tom i flere år.

Bygget, som ligger sentralt plassert ved siden av Konserthuset, byr på gode materialvalg samt en formidabel utsikt til innseilingen og Vågen. Med sine 1000kvm i 2.etasje fant en akkurat det lokalet en trengte. Etter diverse ombygninger og oppgraderinger i samarbeid med utleier, Stavanger Havn, kunne den røde løperen rulles ut og dørene åpnes 28.oktober 2021. En gledens dag!

Representanter for våre leverandører har uttrykt stor begeistring for den nye forretningen og både gamle og nye kunder har funnet veien.

Hjemmebesøk

Tjenester

Vi tilbyr alle våre privatkunder individuell rådgivning, Ved å se helheten i et hjem danner vi oss et bilde av dine behov og gjerne i samarbeid med din arkitekt og/eller interiørarkitekt.

Ta kontakt med oss

51 51 02 90
post@moebelgalleriet.no

eller kom innom butikken så avtaler vi et møte.